Goedkopere Brandverzekering

Enige tijd geleden heeft u een brandverzekering afgesloten, maar nu krijgt u een foldertje in de brievenbus dat de brandverzekering veel goedkoper kan. U baalt natuurlijk want u wilt overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. U kunt altijd uw voorwaarden van de brandverzekering er op naslaan over een bepaalde contractduur. Het kan zijn dat u een opzegtermijn heeft van een maand, maar het kan ook zijn dat u een maand aan deze verzekeringsmaatschappij vast zit. Maar, alles valt te bespreken, het wil niet zeggen dat het ook altijd lukt, maar u kunt altijd in onderhandeling gaan. U kunt u w verzekeringsmaatschappij opbellen en aangeven dat u een brief in de bus hebt gehad met de goedkopere brandverzekering. Stel dat u een maand opzegtermijn heeft, dan kunt u aangeven dat u op wilt zeggen, mits zij het tegen hetzelfde of een lager tarief aan kunnen bieden, natuurlijk wel onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden.

Er zijn verzekeringsmaatschappijen die hun klanten niet kwijt willen en er daarom voor kiezen om de brandverzekering dan tegen een lager tarief af te sluiten met deze klanten. Want nu weten zij dat er een brief rond aan het gaan is met een goedkoper tarief, dat zou dan kunnen betekenen dat er meer klanten zijn die op gaan zeggen. Dat risico willen zij natuurlijk niet lopen.

Wanneer u tevreden bent over uw huidige brandverzekering en de verzekeringsmaatschappij kunt u altijd in overweging nemen of dat u in onderhandeling gaat. Op deze manier kunt u altijd proberen om een goedkopere brandverzekering af te sluiten. Doet de verzekeringsmaatschappij hier niet aan mee? Dan kunt u altijd nog de keuze maken en overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Bekijk vooraf wel goed de voorwaarden, wanneer u eerder opzegt kan het zijn dat u een boete krijgt omdat u zich niet houdt aan het contract. Dat is natuurlijk zonde van het geld. Zorg er daarom voor dat u goed op de hoogte bent van de eisen die de verzekeringsmaatschappij aan uw brandverzekering en aan u heeft gesteld, zodat u gemakkelijk onder het contract uitkunt wanneer er een goedkopere brandverzekering aan te komen is. Het is uw portemonnee dus het is uw keuze of dat u over wilt stappen. Het is logisch dat u kiest voor de meest goedkope brandverzekering, doe er daarom alles aan om er voor te zorgen dat u een fijne maar ook goede verzekeringsmaatschappij heeft gevonden waar u de brandverzekering af wilt sluiten.